IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пл. Ялъмов: Целта пред Алианц винаги е била рентабилност, а не пазарен дял

В момента цените на застраховката Гражданска отговорност са нормални, заявява изпълнителният директор на ЗАД Алианц България

08:00 | 16.12.11 г. 5
<p>
	Плaмен Ялъмов.&nbsp;<em>Снимка: Личен архив</em></p>

Плaмен Ялъмов. Снимка: Личен архив

Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
dessi_georgieva
преди 12 години
Малко по-високи са цените на ГО, през брокерите, защото искат по-високи комисионни, всичко е сметнато и е включено в крайната цена. Иначе, през офисите на Алианц, комисионните са 2 %, а кой брокер ще продава качество, за такъв комисион.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
Konsultant
преди 12 години
Няма нужда от нормативна промяна.Законът и в момента не позволява на лизингодателя да налага и определя на купувача къде да застрахова автомобила.При подобна практика, 1 жалба до КФН е достатъчна за проверка и санкция.Поздрави! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Ами, Стоиле, така се прави "рентабилност". Като не ти харесва, търсиш друг лизингодател. Аз, например, отказах на лизингодателя, който искаше да ми натрапи Алианц, и си купих друга марка автомобил. Но по принцип си прав - мутренски истории са това и ще ни изнудват, докато могат, т.е. докато някой не им отреже крадливите ръчички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 12 години
Аз лично бих бил много доволен, ако лизингодателя ми наложи компанията, от която е г-н Ялъмов, ама иначе си прав!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
stoyll
преди 12 години
"Затова ние им предлагаме сигурност и качествено обслужване на добра цена. Средната цена при нас варира от 180 до 200 лева. Така например за най-масовия клас автомобили до 1600 куб. см, с регистрация София и възраст на шофьора 35 г., цената в Алианц за България е 193,60 лв. и 211,96 лв. с покритие за чужбина. И това е крайна цена, тоест с начислен данък от 2% и включена вноска в ГФ и ОФ."Как при тези цитирани цифри господина ще ми обясни,че застраховката ГО на автомобил 1000 куб.см ми струва в дружеството му 260 лв.?!!!Освен това не ми е направена никаква отстъпка от каското, което е към същата компания.И кога най-после КФН ще инициира законова промяна, която да дава възможност на купувач на нов автомобил на лизинг да избира сам къде да застрахова колата, в противен случай ако застрахователя му е бил наложен от лизинговата компания, тя да поема за своя сметка застраховката? Що за свинщина има в държавата ни в 2011г, или мутренските времена още не са свършили ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още